Noniin tällaistakin matkaa ollaan aloiteltu suunnittelemaan. Tarkoituksena olisi huhtikuussa lähteä tutustumaan Pietarin nähtävyyksiin noin 3 päivän ajaksi. Tästä olisi tarkoituksena lähteä kiertämään Laatokan rantoja samaisen matkaoppaan johdolla kun elokuinen Karjalan Kannaksen reissu.

Löysin erittäin hyvän Pietaria koskevan matkaoppaan, Sankarimatkailijan Pietari opas. Mukavan rennolla ja realistisella tyylillä kirjoitettu kirja josta varmasti hyötyä reissussa. Pitänee hommata ihan omaksi jotta voi kokeilla paikan päällä oppaan toimivuutta.

Pietarissa olen käynyt noin viiden-kuuden vanhana tai silloinhan kaupunki tunnettiin nimellä Leningrad. Isä oli siellä komennuksella ja lähdettiin mummon ja isosiskon kanssa isää tervehtimään. Reissusta on jäänyt mieleen muutamia välähdyksiä: mm. junassa Suomen rajan jälkeen aina Leningradiin asti oli kiväärimiehet hytin oven takana vahdissa koska olivat varmoja että sisko ei ole sama tyttö joka passissa on kun hiuksetkin olivat eri väriset... No isä meitä tuli sitten juna-asemalta lunastamaan ja tunnistamaan tyttärensä omakseen. Toinen muistikuva on hotellista jossa tanssin venäläismiehen kanssa paikallisia tansseja. Sain matkalta myös ensimmäiset omat meripihkahelmet.